De directie heeft de muzikale leiding over de verschillende onderdelen van de vereniging.
Jacques Claessens is dirigent van het harmonieorkest, Jos Notten is plaatsvervangend dirigent. Rick Maassen is instructeur van de slagwerkgroep. Jacques Claessens is tevens dirigent van het jeugdorkest en de Bungelkes. 

Jacques Claessens

Jacques Claessens (Sittard, 1956) ging op 15-jarige leeftijd naar het conservatorium te Maastricht en studeerde saxofoon bij Norbert Nozy. In 1981 studeerde hij af als Uitvoerend Musicus saxofoon en behaalde het praktijkdiploma HaFa-directie bij Piet Stalmeijer. Vervolgens studeerde Jacques aan het Conservatorium Enschede bij Gert Buitenhuis en behaaldde het diploma U.M. Hafa-directie. Hij musiceerde in het dansorkest van Willy Schobben en het Maastrichts saxofoonkwartet.
Sinds 1982 was Jacques alt- en sopraansaxofonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Onder andere bij dit orkest heeft hij vele malen als solist opgetreden in binnen- en buitenland. Jacques heeft diverse vaste dirigentschappen: Harmonie St. Agnes Bunde, Harmonie Sempre Avanti Tegelen, Koninklijke Oude Harmonie Eijsden , is saxofoondocent, jurylid van de KNFM/VNM (voor solistenwedstrijden en examens) en was tot juli 2012 zo'n dertien jaar werkzaam als directeur van de muziekschool te Kinrooi (België).Rick Maassen

Rick Maassen is geboren op 19 juni 1985 te Geleen. Hij woonde van zijn geboorte tot 25e jaar in het kleine en rustige Grevenbicht. Omdat zowel zijn ouders als grootouders actief waren bij Harmonie St. Cecilia groeide hij op met muziek. Vooral slagwerk om precies te zijn. Zijn vader John was instructeur van de drumband. Vandaar dat Rick op jonge leeftijd de trommelstokjes ter hand nam en begon te trommelen. Na niet al te lang oefenen speelde hij met veel plezier mee bij de drumband en later ook bij de harmonie. Ook volgde hij lessen van Jo Meijs en Juan Gallardo op muziekschool Odeion te Beek. Hier bleef het echter niet bij want hij interesseerde zich naast klassieke muziek ook voor lichte muziek daarom moest er natuurlijk een drumstel aangeschaft worden. Aan het begin van zijn middelbare school carrière startte hij een bandje met zijn beste vrienden en dit was het ontstaan van FunkMonster.
Rick deed steeds meer ervaring op en viel regelmatig in bij slagwerkgroepen, blaasorkesten en bands. Naast FunkMonster speelde hij nu ook in coverband Pitchlight. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar lang keihard geoefend om toegelaten te worden aan het Conservatorium in Maastricht. In 2004 werd hij dan ook toegelaten tot de opleiding slagwerk klassiek die hij in juni 2008 afrondde. Hij volgde hier lessen van o.a. Pieter Jansen, Werner Otten en Ron van Stratum. Tijdens deze opleiding nam hij terloops ook nog de basgitaar ter hand en leerde zichzelf spelen.
Na de opleiding slagwerk klassiek was Rick het studeren nog niet moe. Hij werd toegelaten tot de opleiding drums jazz/pop eveneens aan het Conservatorium in Maastricht. Deze werd afgerond in juni 2012. Hiernaast begint hij zich nog meer toe te leggen op basgitaar door les te volgen. Hij is inmiddels ook drummer bij Big Band Beeg, bassist bij coverband Universe en freelance muzikant bij diverse (studio)projecten.