Op 20 juni wordt er weer oud papier opgehaald
https://www.meerssen.nl/nieuws_en_bekendmakingen/actueel/inzameling_oud_papier_gaat_weer_van_start/?fbclid=IwAR13ZlcNnvil299Ha0XRCjs4tthniom9pOz3dxZDZCrExkvgRTxGlKx_dxU
Dat betekent dat leden van harmonie en drumband St. Agnes op de derde zaterdag van de maand weer bij u aan de deur komen om het oud papier op te halen.

 

Collecte Prins Bernard Cultuurfonds
U kunt nog tot 14 juni doneren aan de Anjeractie. Indien u dat doet via onderstaande link, gaat de opbrengst volledig naar Harmonie & Drumband St.Agnes. Helpt u ons om lokale cultuur in Bunde in stand te houden?
In verband met Corona komen we dit jaar NIET langs de deur met Donateurskaarten.
https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38381614&fbclid=IwAR10rej9h4HHWilsPDFtLxQCVwps2MAea4kpO8rTtBW4u1nLxU-mpZjDLns

 

Bondsconcours 2020 gaat niet door
De KNMO (koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) heeft op 25 april jl. besloten voor dit jaar alle concertconcoursen te schrappen. Lees meer:
https://www.knmo.nl/wp-content/uploads/2020/04/brief-aan-alle-blaasorkesten-inzake-concoursen-2020-nw.pdf?fbclid=IwAR2HDQIrqPTCP-vutjC_jpEcwSM2M6hB2iV7Plh0jviRuiHmxsIzaa3_Chw

 

 

 

De harmonie en slagwerkgroep hadden het Februarifest als thema in de optocht dit jaar

 

 
 

Foto impressie Sylvesterconcert 28 december

   

   
   
   
   
   

 

 

https://www.harmoniebunde.nl/images/agnes.png
Seniorenmiddag op 26 oktober 2019
Op zaterdag 26 oktober was zaal de Vos de locatie voor een feestelijke middag voor de senioren van Bunde. De zaal was bomvol en er was gezorgd voor een mooi programma.

Op het programma stonden optredens van het koperkwartet van de harmonie, Jo en Marjo van Es droegen een paar van hun gedichten in het Watervals voor, zangkoor Get Real zorgde weer voor een swingend optreden, buuttereedner Gilbert Petit deed de zaal weer daveren van het lachen en het Jeugdorkest van de Harmonie gaf een heus miniconcert.

Bij het jeugdorkest speelden diverse debutanten mee. Hulde. Als afsluiting werd door alle aanwezigen samen nog een aantal Limburgse evergreens gezongen. We mogen spreken van een zeer geslaagde middag. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder medewerking van de Seniorenvereniging Bunde, de Zonnebloem, Bunde nu Samen, Paul en Margo de Vos, de dames van Harmonieus en alle sponsoren voor de prijzen van de tombola.

Hopelijk ben ik hier niemand vergeten. Mocht dit toch zo zijn, excuses.

Hieronder een paar foto’s die u een indruk geven van deze gezellige middag.

 

Jubileumweekend St Agnes Bunde

Afgelopen weekend was een hoogtepunt in het jubileumjaar van de 100-jarige harmonie en drumband St. Agnes in Bunde. In een tot concertzaal omgetoverde bedrijfshal van Dolmans Landscaping vonden op zaterdag en zondag diverse activiteiten plaats in het kader van dit jubileum.

Galaconcert
Het feestweekend opende zaterdagavond met een Galaconcert, dat mede werd opgeluisterd door Martin Hurkens, Pascal Pittie en Daphne Ramakers.
Tijdens het concert werd de wereldpremière uitgevoerd van “Voyage Initiatique”, een compositieopdracht van de jubilerende vereniging. Het werk, dat geïnspireerd is op de geschiedenis van Bunde en van St. Agnes, werd opgevoerd in aanwezigheid van de Franse componist Alexandre Kosmicki en werd door het publiek enthousiast ontvangen.
Het programma kende verder muzikale hoogtepunten uit het populair-klassieke repertoire. Daarnaast voerde het orkest een aantal swingende werken uit.
Bijzondere aandacht was er tijdens het concert voor de herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland 75 jaar geleden. Met onder meer “Requiem for a Soldier” en “75 Joar Vreej” van Christiaan Janssen met tekst van Frans Pollux  stonden musici en publiek hierbij stil. In vrijheid samen kunnen zijn is immers geen vanzelfsprekendheid en heeft vele offers gevraagd.

Kroon op het werk


Het Galaconcert kreeg een onverwachte toegift.
Dirigent Jacques Claessens, die met dit concert ook zijn veertigjarig jubileum vierde, ontving aan het eind van de avond uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts de versierselen die horen bij de onderscheiding tot Ridder in de Orde van  Oranje Nassau.
Claessens, die de volle veertig jaar van zijn dirigentschap op de bok staat bij
St. Agnes, werd door de burgemeester geroemd om zijn passie voor muziek en zijn inspirerende uitstraling.
Een ovationeel applaus onderstreepte
de waardering voor de onderscheiden dirigent.

 

https://3c.gmx.net/mail/client/attachment/view/tmai15c8fd969be8e8e6/Njk1MTFFMjQtODlCRS00MzM5LTlFODAtMzdFMTUzQkFENkY4QGhvbWU;jsessionid=BBB5AE0FF5E2959B12634BBD216A853F-n4.bs35a

 

Receptie en feest
Op zondag werd dit weekend vervolgd met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een receptie van de jubilerende vereniging.
Tijdens deze receptie bracht de Koninklijke Fanfare Concordia uit Ulestraten namens de samenwerkende Meerssense muziekgezelschappen een serenade aan de jubilerende vereniging en de onderscheiden dirigent.
Het Steuncomité van St. Agnes bood vervolgens namens de steunleden van de vereniging een gloednieuwe pauken set aan de vereniging aan.

 

Verder bood Wiel van Mulken de door hem geschreven ‘Kroniek van 100 jaar St Agnes’ aan de vereniging aan. Deze kroniek is voor alle geïnteresseerden vrij digitaal beschikbaar.

Aan het slot van de receptie maakte burgemeester Clermonts andermaal haar opwachting in dit St. Agnes-weekend.
De jubilerende vereniging ontving uit haar handen de Koninklijke Erepenning als waardering voor de langdurige inzet van de vereniging voor de Bundese gemeenschap.

 

Na de receptie werd deze zondag, die mede in het teken stond van een dorpsfeest en een reünie van leden en oud-leden, vervolgd met een frühshoppen onder de vrolijke klanken van de Limburgse Boerebloaskapel.
Foto’s van dit weekend zijn te vinden op de openbare facebookpagina van Harmonie & Drumband St. Agnes Bunde en op de site van Meer/Vandaag.

 

🎶 🔷 Wat een feest was dat: Samen muziek maken met Di Gojim en veel kids! 🔷🎶

Zaterdag 22 juni werden de kinderen van Bunde getrakteerd op muziektheater "Over de Brug" door de 50-jarige Basisschool Franciscus en de 100-jarige Harmonie en Drumband St. Agnes.
De voorstelling werd gegeven door de bekende Klezmerband Di Gojim in samenwerking met het kinderkoortje Sing2Joy, het spelenderwijs orkest van de basisschool en ons eigen jeugdorkest.
Het was een onvergetelijke middag en we willen iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken, inclusief alle kids die het super gedaan hebben!
Check de foto's gemaakt door onze huisfotograaf John Pletzers 👇

 

Drukbezocht Jeugdtreffen St. Agnes Bunde

Op 16 en 17 maart heeft onze vereniging een groots jeugdtreffen georganiseerd voor alle jeugd- en opleidingsorkesten. Maar liefst 16 enthousiaste orkesten hebben hieraan deelgenomen en hebben tijdens dit weekend laten horen hoe leuk het is om samen muziek te maken en hoe goed dat op vaak jonge leeftijd al kan klinken! Na afloop van het optreden hebben de orkesten een rapportje ontvangen met tips en tops over het optreden en konden zij onder het genot van wat lekkers naar de andere jeugdorkesten luisteren.

Nog even nagenieten van het jeugdtreffen dit jaar, waar we van maar liefst 16 jeugdorkesten/leerlingenorkesten hebben kunnen genieten?
Bekijk dan deze mooie foto's met dank aan John Pletzers .
SAVE THE DATE - 28 & 29 maart 2020 organiseren wij weer een jeugdtreffen in Bunde!

 

https://www.harmoniebunde.nl/images/agnes.png

Wijnactie harmonie St. Agnes gaat door!

Wegens groot succes gaat de jubileum-wijnactie van harmonie Sint Agnes ook in 2019 door.

De harmonie heeft de hand weten te leggen op 2 heel mooie partijen wijn.
Een witte Terras do Pó Branco 2017 uit Portugal. Heel geschikt voor de komende lente en de Paasdagen. Een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

De rode is eveneens afkomstig uit Portugal. Het is een Vinho Regional Lisboa uit 2016. Deze zeer aromatische wijn maar soepele wijn is een ideale wijn voor bij een lekker diner, maar ook geschikt bij een gezellige avond. Dus hef het glas op de Harmonie en geniet!


Beide wijnen zijn te koop bij Albert Heijn Dijkstra in Bunde voor € 6,95 per fles.
Op de versafdeling staan de flessen wijn prominent bovenop een koelvitrine. Om extra op te vallen is de vitrine versierd met een muziekinstrument. Deze is niet te missen. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze harmonie en wij danken de familie Dijkstra dan ook, dat we deze ruimte van hun winkel hiervoor mogen gebruiken.


De wijn is ook extra voordelig te bestellen per doos van 6 flessen voor € 39,50. Dozen kunt u bestellen bij het secretariaat van de harmonie via secretariaat@harmoniebunde.nl. Hier kunt u uw gegevens achter laten en dan nemen wij contact met u op. Thuisbezorgen is uiteraard mogelijk. Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Robert Smeets via 06-46615717.Beluister de opnames van de concoursdeelname

van drumband Harmonie St. Agnes o.l.v. Rick Maassen

Podiumconcours LBT 2016

   
Polar Colors
componist: E. Houben
Bron: L1 Radio

   
Broederschap
componist H. Martens
Bron: L1 Radio

   
Sketches of the Orient
componist: B.S. Maison
Bron: L1 Radio

 

 
 
Harmonie & Drumband St. Agnes nu ook op facebook!

Sinds kort heeft Harmonie & Drumband St. Agnes een eigen facebook pagina.
Wilt u ook op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, optredens en activiteiten?
Like onze pagina, nodig uw vrienden uit en mis niets meer van deze mooie verenging!

http://www.uitgeestersenioren.nl/wp-content/uploads/2015/06/Like-150x150.jpg