Harmonie St. Agnes heeft een eigen jeugdorkest, ons leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit een dertigtal iets meer gevorderde leerlingen. Deze musici worden op een leuke manier  gecoacht in samenspel.
Bij activiteiten van onze vereniging zoals pepernotenavond en het sylvesterconcert treden zij op.
Ook bij andere activiteiten in onze gemeenschap, zoals carnaval en het inhalen van Sinterklaas, spelen zij mee.
Het jeugdorkest geeft ook zelf enkele optredens per jaar.

Het jeugdorkest, juni 2013

Oudere leerlingen of volwassenen, die zijn begonnen met muziekmaken komen in de jeugdorkest.
Het jeugdorkest is als voorbereiding op de instroom in het harmonieorkest. Na het behalen van het HaFa-A diploma zijn de leerlingen welkom in het grote orkest.
Van hen wordt wel verwacht dat ze de minimaal tot het behalen van het HaFa-B diploma blijven meespelen in het jeugdorkest.

Wanneer repeteert het jeugdorkest?

Dag:             zaterdag
Tijd:             17.30 – 19.00 uur
Locatie:        Basisschool Franciscus, Bunde
Dirigent:     Jacques Claessens

De Bungelkes
Om nieuwe leerlingen zo snel mogelijk het plezier van samenspelen te laten ervaren mogen beginnende leerlingen na 3-5 maanden les op hun instrument al gaan meespelen bij de Bungelkes. Hier wordt voor het eerst met elkaar samen muziek gemaakt. De groep is te zien als voorbereiding op de instroom in het jeugdorkest.

Wanneer repeteren De Bungelkes?
Dag:
  zaterdag