Harmonie St. Agnes heeft een eigen jeugdorkest, ons leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit een dertigtal iets meer gevorderde leerlingen. Deze musici worden op een leuke manier  gecoacht in samenspel.
Bij activiteiten van onze vereniging zoals pepernotenavond en het sylvesterconcert treden zij op.
Ook bij andere activiteiten in onze gemeenschap, zoals carnaval en het inhalen van Sinterklaas, spelen zij mee.
Het jeugdorkest geeft ook zelf enkele optredens per jaar.

Het jeugdorkest, juni 2013

Oudere leerlingen of volwassenen, die zijn begonnen met muziekmaken komen in de jeugdorkest.
Het jeugdorkest is als voorbereiding op de instroom in het harmonieorkest. Na het behalen van het HaFa-A diploma zijn de leerlingen welkom in het grote orkest.
Van hen wordt wel verwacht dat ze de minimaal tot het behalen van het HaFa-B diploma blijven meespelen in het jeugdorkest.

Wanneer repeteert het jeugdorkest?

Dag:             zaterdag
Tijd:             17.30 – 19.00 uur